Vlasta Nussdorfer je univerzitetna diplomirana pravnica. Na tožilstvu je prehodila pot od pripravnice do namestnice temeljnega javnega tožilca ter okrožne, višje in vrhovne državne tožilke. Šest let je predsedovala Društvu državnih tožilcev Slovenije, v okviru katerega je ustanovila društvo za pomoč žrtvam kaznivih dejanj Beli obroč Slovenije. Položaj predsednice društva je zapustila s prevzemom funkcije varuhinje človekovih pravic, ki jo je opravljala v letih 2013–2019.
Od maja 2019 je pro bono svetovalka predsednika republike za človekove pravice, socialno politiko in humanitarnost.
Na izboru glasovalcev, ki ga organizira portal IUS INFO, se je trinajstkrat uvrstila med 10 najvplivnejših pravnikov v Sloveniji. Je predavateljica in kolumnistka, napisala pa je tudi enajst knjig.

3. sekcija: Izzivi pri izvedbi dolgotrajne oskrbe v praksi
• Ali se bo prava dolgotrajna oskrba uveljavila tudi v praksi
Od dobrih besed do dobrih dejanj je precej težka pot, pravi latinski pregovor. V povezavi z uveljavljanjem dolgotrajne oskrbe vsekakor zgovorna misel. Ali je finančna vzdržnost dolgotrajne oskrbe v prihodnosti edini vzrok, da kljub sprejetemu zakonu ne zaživi v praksi za vse osebe, ki jo nujno potrebujejo? Kaj je pokazal pilotni projekt z vključenimi 2000 osebami, ki so prejele 100.000 storitev na več kot 37.000 obiskih? Bomo zmogli solidarnostno prispevati za težke čase in koliko bo prispevala država?

O predavatelju
  • pro bono svetovalka predsednika republike za človekove pravice, socialno politiko in humanitarnost
  • 3. sekcija: Izzivi pri izvedbi dolgotrajne oskrbe v praksi
    • Ali se bo prava dolgotrajna oskrba uveljavila tudi v praksi
Želite zastaviti vprašanja predavatelju?